Koronavírus: újabb fertőzöttek Németországban

Koronavírus: újabb fertőzöttek Németországban
Tovább emelkedett az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma Németországban, csütörtökön egy nő szervezetében mutatták ki a kórokozót, amelyet így országszerte már tizenhárom fő hordoz bizonyítottan. Az esetek továbbra is Bajorországra koncentrálódnak, a tizenhárom fertőzött közül tizenegy él a tartományban. A helyi egészségügyi minisztérium közleménye szerint az érintett nő annak a családnak a tagja, amelyben az édesapánál és két gyereknél is kimutatták a vírust.

Időközben belehalt az új koronavírus okozta betegségbe csütörtökön az a kínai orvos, aki az elsők között próbálta meg felhívni a figyelmet a járvány veszélyére, azonban a hatóságok ellene léptek fel.

Halálának híre futótűzként terjedt el a kínai közösségi médiában, ahol az emberek együttérzésüket és hálájukat fejezték ki az orvos iránt.

A kínai kormányzat korábban elismerte, hogy az új koronavírus terjedésének kezelésében történtek hiányosságok, illetve nem megfelelően reagáltak a járványra. A Vuhanból kiinduló, új koronavírus-járvány eddig több mint 28 ezer embert fertőzött meg és 566 ember halálát okozta világszerte, ugyanakkor legsúlyosabban továbbra is Kínát, és azon belül is Hupej tartományt érinti.