Legkevesebb 20 embert agyonlőtt Thaiföldön egy katona

Legkevesebb 20 embert agyonlőtt Thaiföldön egy katona

Egy plázába menekült, órák alatt sem tudták elfogni.

Legkevesebb húsz embert lelőtt, és több másikat megsebesített egy katona szombaton Thaiföld északkeleti részén, Nahon Racsaszima városban, az ámokfutó elbarikádozta magát egy bevásárlóközpontban.

A férfi géppisztollyal a város több pontján válogatás nélkül tüzet nyitott az emberekre. A sebesültek száma húsz felett van. A férfi először egy háznál lövöldözött, majd egy katonai támaszponton új fegyvert szerzett, és ott is lövöldözni kezdett. Az ámokfutót órák óta nem tudják elfogni.

A plázát, ahol elbarikádozta magát, lezárták és körülvették. Azt jól mutatja a létesítmény fenti imázsvideója, hogy mekkora területet kell átfésülni a rendőröknek. Több száz embert sikerült kimenekíteni, de nem tudni, még hány ember lehet bent. A rendőrök és katonák megrohamozták az áruházat, hogy elfogják a lövöldöző férfit.

A férfi röviddel a vérengzés előtt azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy "a halál elkerülhetetlen mindenki számára", és kirakott egy fotót is a saját kezéről, amelyben egy lőfegyvert tartott. A Facebook azóta törölte a gyanúsított profilját.

(MTI)