Legkevesebb 20 embert agyonlőtt Thaiföldön egy katona

""
Így néz ki a pláza, ahol a lövöldöző elbarikádozta magát
youtube.com

Legkevesebb húsz embert lelőtt, és több másikat megsebesített egy katona szombaton Thaiföld északkeleti részén, Nahon Racsaszima városban, az ámokfutó elbarikádozta magát egy bevásárlóközpontban.

A férfi géppisztollyal a város több pontján válogatás nélkül tüzet nyitott az emberekre. A sebesültek száma húsz felett van. A férfi először egy háznál lövöldözött, majd egy katonai támaszponton új fegyvert szerzett, és ott is lövöldözni kezdett. Az ámokfutót órák óta nem tudják elfogni.

A plázát, ahol elbarikádozta magát, lezárták és körülvették. Azt jól mutatja a létesítmény fenti imázsvideója, hogy mekkora területet kell átfésülni a rendőröknek. Több száz embert sikerült kimenekíteni, de nem tudni, még hány ember lehet bent. A rendőrök és katonák megrohamozták az áruházat, hogy elfogják a lövöldöző férfit.

A feltételezett elkövető
Facebook

A férfi röviddel a vérengzés előtt azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy "a halál elkerülhetetlen mindenki számára", és kirakott egy fotót is a saját kezéről, amelyben egy lőfegyvert tartott. A Facebook azóta törölte a gyanúsított profilját.

(MTI)