Mégsem költöztetik Debrecenbe a Természettudományi Múzeumot?

Mégsem költöztetik Debrecenbe a Természettudományi Múzeumot?

Személyesen Orbán Viktorral egyeztettek.

Változás történt a kormány terveiben a Magyar Természettudományi Múzeum elköltözésével kapcsolatban - értesült több forrásból az Index. Az ügyre rálátó informátoraik arról tájékoztatták a lapot, hogy Bernert Zsolt főigazgató levelet írt az alkalmazottaknak, amelyben azt tudatta velük, hogy a múzeum elköltözésének ügyében személyesen egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A portál szerint a miniszterelnök arról tájékoztatta a főigazgatót, hogy nem kell a múzeumnak ideiglenes helyre költöznie. Ugyanakkor maga a költözés továbbra is napirenden van. Viszont a legújabb tájékoztatóból hiányzott az eddig költözési célpontnak kiszemelt Debrecen megnevezése, ami vagy jelent valamit, vagy nem. Mindenesetre a dolgozók egy része emiatt reménykedni kezdett abban, hogy ha költözni is kell, a célpont nem Debrecen lesz.

Frissítés:

A Magyar Természettudományi Múzeum egyelőre marad a Ludovika épületében, a megújított Orczy-park mellett - írja Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitteren.

Az MTI tájékoztatása szerint a Magyar Természettudományi Múzeum "nem költözik átmeneti helyre és szabadon látogatható". Fürjes Balázs hangsúlyozza, hogy a múzeum akkor költözik, ha egyszer kulcsrakészen felépül új, tágasabb otthona.

"Legfeljebb évek múlva és akkor is a költözés után azonnal kinyit" - olvasható a bejegyzésben.

Korábbi sajtóhírek szerint döntés született arról, hogy idén év végéig ki kell költöznie a múzeumnak egy ideiglenes helyre, majd tíz éven belül Debrecenben kap végleges helyet.

„A zaklatópárttá vált Fidesz újabb célpontot talált" a Természettudományi Múzeumban

Határozottan tiltakozik a Jobbik a Magyar Természettudományi Múzeum elköltöztetése ellen, mert azt károsnak, veszélyesnek és tiszteletlennek tartják. Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese pénteken sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a múzeum Debrecenbe való átköltöztetésével -melyről egy tavaly decemberi kormányhatározatban döntöttek- a Fidesz-kormány újabb támadást indít a tudományos és kulturális élettel szemben.