Jakab Péter: Orbán Viktor elengedte a dolgozók és a nyugdíjasok kezét

Jakab Péter: Orbán Viktor elengedte a dolgozók és a nyugdíjasok kezét

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Orbán Viktor 22. évértékelője kapcsán azt a valóban sokat mondó részletet ragadta ki, miszerint a kormányfő nem tudott reagálni az általa is felvázolt gazdasági kihívásokra.

Orbán Viktor: ez volt a legsikeresebb 10 év az elmúlt 100 évben, de okunk van az aggodalomra

Orbán Viktor megtartotta 22. évértékelőjét vasárnap, az 58 perces beszédben kitért az eddigi sikereire, a klímaváltozás elleni akciótervére, de a baljós árnyakról is szót ejtett. A miniszterelnök bevezetésként némi történelmi leckével is szolgált. Először Trianon kapcsán jutott arra a következtetésre, hogy a hazánk sírját megásó ellenségeink megszűntek - itt Csehszlovákiát, Jugoszláviát és Szovjetuniót nevesítette -, és 100 év elteltével a sírásók utódjaival már jó a kapcsolat.

"A világ bajait szívesen megoldaná, most már akár a klímaválságot is, főleg, ha Mészáros Lőrinc költheti el a rá szánt pénz. A zöldpolitikából ugyanis leginkább a zöldhasú érdekelheti az ország első emberét. A magyarokat meg leginkább a közelgő gazdasági válság, amitől meg kellene védeni a családokat. A miniszterelnöktől nem tudta meg senki, hogyan. Annyi derült ki, hogy Orbán Viktor nem tudja, honnan lehetne pénzhez juttatni a magyarokat. Pedig nem bonyolult: nem kell többet lopni. Ha ez nem elég, javasoljuk a nemzeti konzultációkba csomagolt, gyűlöletre költött százmilliárdokat bér- és nyugdíjemelésre fordítani. A gyűlöletet hagyjuk meg a Fidesznek, a pénzt hagyjuk meg az embereknek. Engedjük el a gyűlölködők kezét, fogjuk meg a magyarokét!"

- reagált Jakab Péter a miniszterelnöki évértékelőre.