Kocsis Máté hosszasan bizonygatta, hogy Hadházy jelentéktelen

Kocsis Máté hosszasan bizonygatta, hogy Hadházy jelentéktelen

Bár Orbán Viktor kihagyta a tavaszi ülésszak kezdését, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő gondoskodott róla, hogy nem maradjon show nélkül a parlament, igaz, ez számára kitiltást ért. Kövér László feje fölé egy „Stop propaganda!” feliratú táblát lógatott le a karzatról, erre válaszul a házelnök kitiltotta a képviselőt az aznapi ülésről.  

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárti HírTV-ben hosszasan bizonygatta dühösen, hogy Hadházy tevékenysége igazából „jelentéktelen”. A kormánypárti politikus azt mondta:

„Hadházy Ákosnak a politikai tevékenysége és igazából a személyisége is olyan jelentéktelen, hogyha nem ilyeneket csinál, akkor nincs róla hír. Tehát nekünk kell tudnunk azzal együtt élni (…), hogy van egy ilyen ember az országgyűlésben. Nyilván hozzákötni kevés dolgot lehet a politikai pályafutásához.”

Kocsis Máté azt is kilátásba helyezte, hogy az új az országgyűlési törvény rendelkezése szerint a korábbinál jóval magasabb, az eddigiek akár tizenkétszeresét is megfizetheti Hadházy.

„Az látszik, hogy Hadházy ezt nem a saját zsebéből fizeti. Aki a saját fizetéséből állja ezt, az nyilván ezt is megfontolja. Majd lesz valami hamis színbe feltüntetett gyűjtés, ahol nagyon szegény emberek, mikroadományaiból hirtelen össze fog jönni sok-sok millió forint és akkor abból majd befizeti”

- fogalmazott Kocsis Máté.

 

Hadházy Ákos büntetése miatt az ellenzék az Alkotmánybíróság elé viszi a szájzártörvényt

Ahogy arról beszámoltunk, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a tavaszi ülésszak kezdetén ismételten táblás performanszt mutatott be, de most a zsinóron engedte le a feliratokat az elnöki pulpitus mögé. Kövér László automatikusan kizárt őt az ülésről. Az ellenzéki képviselők erre kivonultak a teremből, és nem hangoztak el az interpellációik sem.