Meneszthetik az Újpest vezetőedzőjét?

Meneszthetik az Újpest vezetőedzőjét?

Nem tagadta annak lehetőségét az Újpest mestere, Nebojsa Vignjevic hogy akár távozhat is a klub kispadjáról. Egyes lapok információi szerint ultimátumot kapott a klub vezetőitől, így a sorsa akár a Kaposvár elleni mérkőzésen eldőlhet. A klub egyelőre cáfol. 

A szerb szakember 2013. október 23-a óta a lila-fehér egyesület vezetőedzője, ezzel pedig a leghosszabb ideje regnáló vezetőedző a hazai első osztályban. Az utóbbi időben azonban rendre elmaradnak az eredmények a patinás egyesületnél. Legutóbb tavaly decemberben nyert tétmeccset az Újpest. 

Kedd este ráadásul a Magyar Kupából is kiesett a csapat, miután egy 89. percben kapott góllal vereséget szenvedtek a MOL Fehérvár ellen. A mérkőzés után Nebojsa Vignjevic úgy nyilatkozott: 

A játékosok is csalódottak, rendkívül nehéz ez a szituáció számunkra. Nem játszottunk jó meccset, és az eredmény sem volt kedvező. Nem tudom, mi lesz holnap. Át kell beszélni a dolgokat, hiszen vannak hibák, amiket ki kell javítani 

– mondta Nebojsa Vignjevic

A távozását firtató kérdésre sejtelmes választ adott az M4sportnak.

"Ez is egy lehetőség, de ezen nem most fogunk gondolkozni."

Az, hogy nincs minden rendben a klubnál az is jól mutatja, hogy az együttes csapatkapitánya, Litauszki Róbert mérkőzés után feldúltan nyilatkozott.

"Hetek óta krízishelyzet van. Nem is tudom, mit várunk, nehéz így higgadtan nyilatkozni. Hétről hétre ezt a szart hozzuk."

A klub egyébként reagált a szerb szakember távozását firtató hírekre. Közleményük szerint nem vetődött fel a klubnál az, hogy ultimátumot adjanak a vezetőedzőnek. A jelek szerint Vignjevic sorsa tehát nem attól függően dől majd el, legyőzi-e a Kaposvárt szombaton vagy sem. 

A IV. kerületi önkormányzat is a tiltakozó Újpest szurkolók mellé állt

Két fideszes önkormányzati képviselő kivételével, az újpesti önkormányzat támogatja a szurkolók február 8-ai tiltakozását. Mint ismert, a lila-fehér klub szurkolói a Ferencváros elleni találkozó idejére szerveztek demonstrációt a kerület főterére, mivel elegük van a klub körül zajló problémákból.