Hableány-katasztrófa túlélője: "az olajos víz miatt többször is kicsúszott a ruhám a matrózok kezéből. Végül le is mondtak rólam..."

""
A Hableányt másodpercek alatt vízbe borította a Viking Sigyn

Tavaly május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista, valamint a kéttagú magyar személyzet utazott, közülük csak hét embert sikerült kimenteni. A katasztrófáról szóló cikkeink itt olvashatók.

A Blikk megtudta, hogy a hét dél-koreai túlélőből csak egy férfi tudott jól úszni, de így sem volt könnyű dolga. A lap szerint a rendőrségnek azt mondta, hogy amikor felrúgta magát a vízben, beverte a fejét a süllyedő hajótestbe.

Ezután újra elmerült, arrébb úszott és belekapaszkodott egy műanyag dobozba.

Egy hajó jött a segítségemre, de az olajos víz miatt többször is kicsúszott a ruhám a matrózok kezéből. Végül le is mondtak rólam, hagyták, hadd sodorjon el a víz. Egyre jobban gyengültem, közben arra gondoltam, ez egy lehetetlen helyzet, inkább kiúszom a partra, mert nem ment ki senki. Szerencsére egy hajó közeledett, felhúztak a fedélzetre, így menekültem meg.