Az Országgyűlésnek nem kell arra reagálnia, hogy Orbán Viktornak elfogyott a pénze

Az Országgyűlésnek nem kell arra reagálnia, hogy Orbán Viktornak elfogyott a pénze

A jobbikos Csányi Tamás azonnali kérdéssel fordult a kormányhoz, ugyanis megítélése szerint a kormánypárti képviselők nem veszik komolyan a vagyonnyilatkozati rendszert. Példaként felhozta, a Jobbik országgyűlési képviselői nemcsak a saját, hanem a közös háztartásban élők vagyoni helyzetét is nyilvánosságra hozta,

miközben Orbán Viktor miniszterelnök egy árva forint megtakarítást sem tudott felmutatni

a 2020-as kimutatásában. 

Arra kérnek minden országgyűlési képviselőt, hogy hozzák nyilvánosságra a családtagjaik vagyonnyilatkozatát

A Jobbik továbbra is kötelezővé tenné, amit a párt képviselői már régóta meg is tesznek, hogy az országgyűlési képviselők családtagjai is hozzák nyilvánosságra a vagyonnyilatkozataikat, és legyen vagyonosodási eljárás minden képviselőnél. Ennek érdekében Csányi Tamás és Szilágyi György közösen nyújtottak be egy szigorító törvényjavaslatot a héten.

Varga Mihály miniszterelnök-helyettes válaszolt, aki egyrészt arra hívta fel a figyelmet, hogy a Parlament az utóbbi időben "jelentős mértékben lépett ezen a téren", ugyanakkor

a miniszterelnöki vagyonnyilatkozattal kapcsolatos kritikákat megfoghatatlannak, tartalom nélkülinek nevezte, amire az Országgyűlésnek nem kell reagálnia. 

Egyébként Varga Mihály szerint, ha megalapozott a jobbikos törvényjavaslat, amely szigorítaná a vagyonnyilatkozati rendszert, akkor a parlament biztosan foglalkozni fog vele.

Biztosan.