Index: koronavírus-gyanúval került kórházba egy magyar nő Bécsben

Index: koronavírus-gyanúval került kórházba egy magyar nő Bécsben

Az Index azt írja, hogy koronavírus gyanújával szállítottak kórházba egy magyar nőt Bécsben, az érintett a lapnak arról beszélt, hogy két hete, mióta hazatért a Velencei Karneválról, nem javul az állapota.

Február 10-én utazott haza Olaszországból, pár nappal később kezdett köhögni, azóta többször volt orvosnál, antibiotikumot kapott, napokon keresztül magas lázzal feküdt otthon.

Múlt pénteken és hétfőn is hazaküldte az orvos, ezt megelégelve kedden felhívta a központi számot, elmondta a tüneteit, amik között egy ájulás is szerepel. Mentőt küldtek érte és kérték, hogy olyan ruhákat pakoljon össze, amiket meg kell semmisíteni, ha koronavírussal diagnosztizálják.

Otthonához tetőtől talpig beöltözött mentősök érkeztek, a lázát és a lakás hőmérsékletét is mérték, a kórház előtt két órát ült a mentőautóban, mert a pályaudvarról több fertőzésgyanús embert hoztak, jelenleg a bécsi Ferenc József Császár Kórházban fekszik, az első EKG-vizsgálat normális értékeket mutatott, a délutáni mintavételnek holnapra lesz eredménye.

A nő több helyen is járt Velencén kívül, decemberben Kínában, januárban Antwerpenben, Madridban és Frankfurtban.

Ausztriában is megjelent a koronavírus

Olaszországban a legsúlyosabb a koronavírus okozta helyzet Európában, de már Horvátországban is megjelent a kór, miközben beszámolhattunk az első magyar fertőzöttről is. Ausztriában két beteget regisztráltak Tirolban, mindketten 24 évesek és Inssbruckban élnek, a közelmúltban Lombardiában voltak, ahol erős a vírus jelenléte. Rajtuk kívül egy feltételezett fertőzött van Linzben, a férfi Velencében járt előtte.