Az egri Fidesz a lakosságnak is hajlandó kárt okozni, hogy támadhassa az ellenzéki polgármestert

Az egri Fidesz a lakosságnak is hajlandó kárt okozni, hogy támadhassa az ellenzéki polgármestert

Több száz millió forint fejlesztési forrást kell visszafizetnie Egernek a polgármester mulasztása miatt - állítja Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője. A politikus egy a napokban birtokába jutott levélre hivatkozva közölte, hogy a város 300 millió forintnyi fejlesztési forrástól esett el, mivel az önkormányzat tavaly december 31-én lejárt, jogvesztő határidő után, már késve nyújtott be egy a déli iparterület fejlesztéséhez kapcsolódó határidő-módosítási kérelmet. A kormánypárti politikus szerint ennek Mirkóczki Ádám "hanyagsága és mulasztása" állt a hátterében.

Ennek ellentmondani látszik, hogy Mirkóczki Ádám pénteki sajtóközleményében arról tájékoztatott, hogy belső eljárást indít azon munkatársak ellen akiknek mulasztása miatt, a Déli iparterületet érintő fejlesztés támogatói okiratának módosítását, csak a határidőn túl tudták kezdeményezni.

Hozzátette, hogy a Fidesz 300 milliós riogatásával szemben, a tény az, hogy a pályázatból eddig eredményesen felhasznált 170 millió forint határidőn belüli elszámolása folyamatban van.

Mirkóczki szerint pitiáner bosszúállásnak lehetünk tanúi. A város fideszes prominensei ugyanis inkább okoznak kárt az ott élőknek, csak hogy a polgármestert támadhassák.

"Szomorú Egerre nézve, hogy velem ellentétben, Nyitrai Zsolt és az érintett kollégák tudatában voltak minden lényeges információnak, azokat mégsem közölték határidő előtt, hanem kivárták az elutasító miniszteri döntést"

- nyilatkozta a városvezető, aki azt is sérelmezte, hogy a neki címzett levél előbb került Nyitrai Zsolt birtokába, ő pedig annak tartalmát a lakosság riogatására és félrevezetésére próbálja felhasználni. A politikus közleményében arról biztosította az egrieket, hogy a problémát ugyanúgy meg fogják oldani, ahogy az elmúlt négy hónap nehézségeit is sikeresen kezelték.

 

Bosszú az egri Kubatov-listák miatt

Miután a tavalyi önkormányzati választásokon a jobbikos Mirkóczki Ádámot választották Eger polgármesterévé a Fidesz mindent megtesz, hogy megnehezítse a városvezető munkáját. Az igazán komoly bosszúhadjárat viszont még csak most kezdődhet, hiszen Mirkóczki február elején nyilvánosságra hozta azokat a dokumentumokat, amiket az egykori fideszes alpolgármester irodájában találtak és feljelentést tett személyes adattal való visszaélés és a választás rendjébe való beavatkozás miatt.

A talált dokumentumok egy részén a város lakóit listázták, de olyan iratokra is bukkantak, amik az ajánlásgyűjtéshez használt ívek másolatai voltak.

Utóbbi bűncselekménynek számít, hiszen az íveket a választások után meghatározott időn belül kötelesek a pártok megsemmisíteni. Az ügy súlyosságát tetézi, hogy az iratokat még csak nem is a helyi Fidesz-irodában, hanem a polgármesteri hivatalban találták, ami arra utal, hogy onnan irányíthatták a törvényellenes szavazatmaximalizálási rendszert. Az iratokon egytől hetes skálán rangsorolták a kormányhoz hű embereket, ami azon túl, hogy etikátlan, a Btk.-ba is ütközik. 

Kiakadt az egri polgármester, a Fidesz az egész várost listázta

Újabb bizonyítékok támasztják alá a Kubatov-lista létezését. Mint ismert, tavaly október 13-án az ellenzék közös jelöltje, Mirkóczki Ádám nyerte meg az önkormányzati választást, azóta rengeteg csontváz hullott ki a szekrényből. A város átvilágítása közben azonban nem akármilyen dosszié került az önkormányzat munkatársainak kezébe.

A Jobbik felszólította a kormánypártot, hogy határolódjon el a cselekménytől, továbbá az egri közgyűlés kormánypárti képviselőitől és a térség országgyűlési képviselőjétől, Nyitrai Zsolttól azt kérte, hogy mondjanak le, vonják le a konzekvenciákat, hiszen jogellenesen jutottak olyan előnyökhöz, ami révén most ellátják a térség képviseletét. Arról nem tudni, hogy a Fidesz bármilyen módon felelősségre vonta volna az érintetteket az ügy kapcsán.