Láncra verte az embereket a salgótarjáni rabszolgatartó

Láncra verte az embereket a salgótarjáni rabszolgatartó

Őrizetbe vették a rendőrök azt a 21 éves salgótarjáni férfit, aki fogva tartott és rabszolgaként dolgoztatott több embert - írja az atv.hu. A szomszédok szerint többen is szolgaként éltek a birtokon.

Abban a narancssárga kisházban, vagy fészerben - nem tudom pontosan én sem, de ott lakott télen-nyáron, fűtetlen, azért... Egy kis hősugárzója volt, amit egy órára kapcsolhatott be egy nap, állítólag, legalábbis a bácsi így mondta

- nyilatkozta Beregi Dominika a csatornának.

A szomszédok úgy tudják, hogy több idős ember is élt ott, volt olyan, aki az udvaron álló furgonban éjszakázott.

Először csak azt láttuk, hogy folyamatosan hoznak ide embereket, olyan öregebbeket, ugye, de nem is nagyon foglalkoztunk vele, mert hát az ő dolguk. Utána a bácsi több helyen is elmondta, hogy őt úgy tartják itt, mint egy rabszolgát

- mondta Beregi.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád megyei RFK szóvivője is megerősítette, hogy nem csak egy érintettről van szó: "2019-ben a gyanúsított további két férfinek ígért szállást munka fejében. A két férfitól a munkabérük nagy részét elvette, valamint őket a dorogházai ingatlanának melléképületében és egy gépkocsiban szállásolta el, valamint egy sértettet személyi szabadságától is megfosztott".

Szemtanúk állítják, hogy néha láncra verte az embereit a férfi:

A szomszédok azt mondták, hogy azt is látták, amikor a rosszul dolgozó embereit a férfi kutyalánccal megkötözte. Enni is alig kaptak, miközben kora reggeltől, késő estig kellett dolgozniuk. A rabszolgatartó férfit azóta a bíróság letartóztatta.