Olasz sajtó: Ferenc pápát nem fertőzte meg a koronavírus

Olasz sajtó: Ferenc pápát nem fertőzte meg a koronavírus

Ferenc pápát nem fertőzte meg a koronavírus - jelentette kedden az Il Messaggero című olasz lap, a Vatikán szóvivője azonban nem akarta kommentálni az értesülést. A pápa maga jelentette be vasárnap, hogy megfázása miatt nem utazik el a Vatikánból, és nem vesz részt a kúria aznap este kezdődő húsvét előtti lelki gyakorlatán.

A 83 éves egyházfő legtöbb múlt heti nyilvános programját, így a pápai audienciákat is lemondta megfázására hivatkozva. Nem vesz részt személyesen azon a nagyböjti elvonuláson sem, amely vasárnap este kezdődött egyházi vezetők részvételével Rómától délre. Rezidenciájáról, a Vatikán vendégházából követi az ott történteket.

Olaszországban hétfőre 52-re emelkedett a koronavírusban elhunytak száma, a fertőzötteké pedig átlépte a kétezret.

Már 52 halálos áldozata van a koronavírusnak Olaszországban

Az illetékes tárca szerint jelenleg 2036 fertőzött személy van az országban. A legtöbb fertőzöttet, 1254-et továbbra is Lombardiában tartották nyilván hétfő este, Emilia-Romagnában 335-en, míg Venetóban 273-an voltak. A friss adatok szerint jelenleg intenzív osztályon 166 beteget ápolnak, és további 742 szorult kórházi kezelésre. 927-en voltak azok, akiket az otthonukban különítettek el.