Le kell töltenie büntetését Orbán elítélt vendéglátójának

Le kell töltenie büntetését Orbán elítélt vendéglátójának

Nem helyezhető feltételesen sem szabadlábra Bocskai Péter, a nyíregyházi vagyonkezelő egykori, hűtlen kezelés miatt elítélt vezetője, írja a szon.hu. A Nyíregyházi Törvényszék bírája azért zárta ki ennek lehetőségét, mert a férfi halasztásra vonatkozó kérelmének egy évvel ezelőtti elutasítása után sem kezdte meg büntetése letöltését. A büntetés-végrehajtás csak azután fogta el, hogy a 24.hu írt az ügyről.

Bocskai Péter volt az a háromgyermekes családapa, akinél Orbán Viktor a 2014-es kampányban látogatást tett, de a miniszterelnöki Facebook-oldalra felkerült videóból kimaradt az a tény, hogy nem egy átlagos családfővel találkozott a kormányfő, hanem a jobboldali többségű önkormányzat által kinevezett cégvezetővel. 

Közben Lővei Csaba, a Szövetségben Nyíregyházáért önkormányzat képviselője Facebook-oldalán azt írja, hogy a férfi, aki a városi cégnél lebuktatta Bocskait még mindig a munkaügyi bíróságra jár. Orosz Zoltánt azután rúgták ki, hogy két éve feljelentést tett Orbán vendéglátójának visszaélései miatt. A politikus úgy fogalmaz:

megköszönni kéne végre, hogy cselekedett és erkölcsileg-anyagilag kárpótolni, nem pedig közpénzt és időt nem kímélve tovább pereskedni vele a NyírVV-nek!