Videón, ahogy a kormány szerint kezelik a nőket és a valóság

Videón, ahogy a kormány szerint kezelik a nőket és a valóság

A kormány már március harmadikán közzétette nőnapi videóját.

„Szenvedély, szeretet, magabiztosság, kíváncsiság, erő, gondoskodás, egyediség, tapasztalat, tudás, összetartás. A nő ezer arca”

-hangzik el a marketingesek által jól megkomponált kisfilmben, amit a ’Nem tehetsz róla, tehetsz ellene’ civil szervezet kicsit feltuningolt a valósággal. Olyan egytől egyik valódi mondatok, parlamenti, közgyűlési felszólalások kaptak helyet a kibővített videóban, amik kormánypárti politikusok száját hagyták el a közelmúltban.  

Nőnap másképp

Vacilláltam, hogy kikerülhet-e ide ez a videó, ami a nőnapi kormányvideóra készült válaszul, hiszen nagyon kemény kritika, nem finomkodik. Viszont az...

A párkapcsolati erőszak elleni sárga rózsás megmozdulás egyébként vasárnap folytatódik. Legyen Nőnap címmel rendeznek megmozdulást a Hősök terén.

"Mit szólnátok, ha a nőnap nem csak arról szólna, hogy virágot kell venni a nőknek? Az idei, 111. nőnap szóljon arról is, amiről a legelső: a nők jogairól! Ezúttal arról a jogukról, hogy ne haljon meg hetente legalább az egyikük a kapcsolati erőszak áldozataként, hogy ne legyen köztünk kétszázezer bántalmazott, hogy ne minden ötödikünk tapasztalja meg a kapcsolati erőszakot élete során"

-hirdetik a rendezvény Facebook-oldalán.

„Menekülök, ott van velem a két kicsi is, és mindig megöl" - a bántalmazott nők szerint a sajnálat kevés

A sajnálat kevés, tettekre van szükség - hangzott el azon az emberi jogok világnapja (december 10.) alkalmából tartott budapesti rendezvényen, amelyen a családon belüli erőszak áldozatait képviselő Szelíd Motorosok átvehették a Fehér szalag díjukat, valamint ahol felszólalt Orosz Bernadett is.