Valószínűleg csak megunta a mentőre való várakozást, de már a Szent Lászlóban van a meglépő holland beteg

Valószínűleg csak megunta a mentőre való várakozást, de már a Szent Lászlóban van a meglépő holland beteg

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy holland állampolgárságú koronavírus-gyanús beteg nem várta meg a mentőt, hanem szó nélkül távozott a háziorvosi elkülönítőből.

A 18. kerületben meglépett egy koronavírus-gyanús beteg a rendelőből

Mentővel vittek volna el a 18. kerületi Zsebők Zoltán szakrendelőből egy koronavírus-gyanús beteget pénteken délelőtt, de a holland állampolgárságú, magyarul beszélő férfi elment a háziorvosi elkülönítőből, nem várta meg a mentőt. Jelenleg keresik - számolt be az Index Szaniszló Sándor polgármester Facebook-posztjára is hivatkozva.

Egyelőre úgy néz ki, hogy a beteg a hosszas várakozást unhatta meg. Szaniszló Sándor polgármester az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a férfi egy órát biztosan várt a mentőkre mielőtt távozott.

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint a 40 éves férfi azonban nem megszökni akart, csak úgy döntött, ő maga megy át a Szent László kórházba. A XVIII. kerületi rendelő elhagyása után ugyanis 14:20 perckor ellátásra jelentkezett az intézményben, ahol vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

A koronavírus gyanúja azért merült fel nála, mert körülbelül két hete Hollandiában kapcsolatba került egy új koronavírussal fertőzött beteggel, így miután rosszul érezte magát és belázasodott orvosi ellátást kért.

 

„Ha valaki elfut, azt utolérik”

Az üggyel kapcsolatban délutáni sajtótájékoztatóján kérdezték Müller Cecília tisztifőorvost is, aki azt mondta, hogy „ha valaki elfut, azt utolérik”.

A járványügyi szakemberek is keresni fogják azt, akinél koronavírus gyanúja merül fel és akár rendőri erőket is bevethetnek az előkerítésére.

A járványügyi szabályok megszegése ugyanis a bűncselekmény kategóriáját is kimerítheti, de a tájékoztatás szerint, ha valaki nem tartja be a karantént, pénzbírságra biztosan számíthat.

Továbbra is négy fertőzöttről tudni, indul a kormány tájékoztató kampánya

A járvány egy dinamikus folyamat, mi minden aktuális információt megosztunk Önökkel. A járványügyi szakemberek releváns információk alapján hozzák meg a döntéseiket és a Nemzeti Népegészségügyi Központ koordinálásával végzik a munkájukat. -nyugtatta a közvéleményt mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki közölte, hogy miközben detektálják az új eseteket, folyamatosan kontaktvizsgálatokat végeznek.