Stop Erdogan: a fideszes szakértő szerint Erdogan csak minél több pénzt szeretne az EU-tól

Stop Erdogan: a fideszes szakértő szerint Erdogan csak minél több pénzt szeretne az EU-tól

Nem is olyan rég történt, amikor Erdogan baráti látogatást tett Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnöknél, amelyről a főváros lakosai úgy értesültek, hogy tulajdonképpen lezárták a fél várost. Mostanra viszont azok után, hogy Erdogan továbbengedte a menekülteket Görögország felé, szinte elhalkultak a török államfőt dícsérő szavak.

Vasárnap délután a török elnök már azt fejtegette, hogy Görögországnak is át kéne engedni a menekülteket, hadd vonuljanak tovább Európa belseje felé. Athén állítása szerint török oldalon bontják a menekülők visszatartására szolgáló kerítést. Mindezen felül pedig a magyar kormány antikrisztusa, Soros György a török elnökkel szimpatizál, mondván a Nyugatnak támogatnia kellene Szíriában Törökországot a putyini Oroszország befolyásának visszaszorításában.

Erdoğan csak a tengeri migrációt hajlandó újra leállítani

Nyitva van-e, vagy már zárva, nekünk nincs időnk vitázni, a téma le van zárva, a kapukat ezennel megnyitottuk - mondta Recep Rayyip Erdoğan, épp Moszkvából hazafelé, amikor tűzszünetet kötöttek Vlagyimir Putyinnal az északnyugat-szíriai frontot illetően. A fegyvernyugvás egyelőre megvalósulni látszik, a török elnök viszont ennek ellenére sem enged menekültügyben.

Pedig tavaly novemberben Orbán Viktor még úgy fogalmazott Erdoganról, hogy

vendége megbuktatása a bevándorláspárti erők érdeke.

Úgy tűnik, hogy hétfő reggelre már a magyar kormány is újfajta kommunikációra kényszerült, hiszen Nógrádi György a Fidesz biztonságpolitikai szakértője szerint a török elnök egyetlen céja most már csak az, hogy minél több pénzt harcoljon ki az EU-tól, hogy azt arra használhassa, amire csak akarja.

Pár nap alatt nagyot fordult a világ. 

Nógrádi György azok után beszélt erről, hogy a török elnököt hétfőn várják Brüsszelbe, ahol az Európai Unió vezetői a török-görög határon az elmúlt napokban kialakult migrációs válsághelyzetről kívánnak tárgyalni vele.

A görög kormány által vasárnap közzétett videofelvételről, amelyen az látszik, hogy a török oldalon egy katonai jármű bontja a két országot elválasztó határkerítést, Nógrádi azt mondta:

Erdogan rendkívül rövidtávú politikája az erődemonstráció, azzal fenyegetve, hogy a döntő többségében nem szír migránsok elárasszák Európát.

Úgy vélte, Törökország belátható ideig nem lesz tagja az uniónak, Erdogan azért megy Brüsszelbe, hogy politikai céljait elérje, továbbá otthon a hatalmát stabilizálja.

Hamarosan várjuk a STOP Erdogan plakátokat is az ország különböző pontjain.