Nagy csata után kiesett a címvédő Liverpool a BL-ből

Nagy csata után kiesett a címvédő Liverpool a BL-ből

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első meccsén Madridban az Atlético 1-0-ra verte a Liverpoolt, a hátrányt a 43. percben dolgozta le Georginio Wijnaldum:

A címvédő gyakorlatilag végig dominált az összecsapáson, sokkal több és veszélyesebb helyzetet dolgoztak ki, mint az Atlético, de a rendes játékidőben így sem sikerült pontot tenniük a párharc végére.

A hosszabbításban viszont nem kellett sokat várni arra, hogy 2-0 legyen, Roberto Firmino góljánál úgy tűnt, hogy továbbjut a 'Pool:

Ezután jött a spanyolok feltámadása, amihez az óriásit hibázó Adrián adta az alapot. A csereként beálló Marcos Llorente gólja a 97. percben már a Simeone-csapat negyeddöntős szereplését jelentette:

A 105. percben egyenlített Llorente:

Innen két gólra lett volna szüksége a Liverpoolnak, helyettük az Atlético lőtte a harmadikat, Morata kegyelemdöfésével 2-0-ról 2-3-ra fordított a madridi gárda és kettős győzelemmel búcsúztatták a címvédőt:

A másik összecsapáson a PSG 2-0-ra legyőzte a Dortmundot, ezzel 3-2-es összesítéssel a párizsiak jutottak a negyeddöntőbe.