15 óra óta él a veszélyhelyzet

15 óra óta él a veszélyhelyzet

Már ki is jött a Magyar Közlöny legfrissebb száma, melyben olvasható az operatív törzs és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ma délutáni sajtótájékoztatóján kihirdetett veszélyhelyzet.

A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki

– áll a 40/2020 (III. 11.) számot viselő kormányrendeletben.

A veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytag Orbán Viktor miniszterelnök, akinek e minőségében ellátott feladatait az operatív törzs segíti.

Az egyes rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek fognak rendelkezni.

A dokumentumban az is olvasható, hogy a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálják, a kormány pedig az állampolgárok együttműködését kéri. A határozat március 11-én 15 óra óta hatályos.

Kormánybejelentés: rendkívüli jogrend lépett életbe Magyarországon, beutazási és rendezvénytilalom van

Rendkívüli jogrendet léptetett életbe a magyar kormány szerdán, az intézkedések éjféltől érvényesek. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az operatív törzs ülése után, az éppen zajló kormányülés alatt tartott sajtótájékoztatóján közölte: Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetnek ki. A hatóságok a legszélesebb jogosítványokat kapják meg, a részleteket a napokban kormányrendeletek fogják meghatározni.