Hét év fegyházat kapott a frissen műtött betegről is pénzt lopó kórházi tolvaj

Hét év fegyházat kapott a frissen műtött betegről is pénzt lopó kórházi tolvaj

Több rendbeli kifosztás és lopás miatt első fokon hét év fegyházbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság egy többszörösen visszaeső férfit, aki kórházi betegektől is lopott - közölte a Tatabányai Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Sós Réka sajtótitkár tájékoztatása szerint az elkövető három különböző napon négy betegtől is pénzt lopott az esztergomi kórházban. Kihasználta a betegek távollétét és egy védekezésre képtelen állapotban lévő, frissen műtött sértettet is meglopott 2009 tavaszán. A férfi később az esztergomi buszvégállomáson, egy padon alvó sértettől lopta el értékeit, majd egy esztergomi iskola portájáról kézitáskát vitt el.

Az elkövető korábban négyszer volt büntetve, 2012-ben rablás miatt 8 év börtönre ítélték, melyből 2018 végén szabadult, ezért különös visszaesőnek minősül.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfit több rendbeli kifosztás és lopás miatt 7 év fegyházbüntetésre és 94 880 forint vagyonelkobzásra ítélte. Mivel többszörös és különös visszaesőnek minősül, ezért feltételes szabadságra nem bocsátható.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, Horváth Sándor tájékoztatása szerint az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a fegyházbüntetés mértékének emeléséért, a vádlott és a védő enyhítésért jelentettek be fellebbezést. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.