Elhalaszthatják az Európa-bajnokságot?

Elhalaszthatják az Európa-bajnokságot?

Sajtóinformációk szerint csütörtökön a négy európai topliga kérvényhezheti az UEFA-nál, hogy halasszák el a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot, aminek egyik helyszíne a budapesti Puskás Aréna. Az NSO az olasz médiára hivatkozva írja, hogy csütörtökön Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkár-helyettese tart a kérdésről videokonferenciát az öt topliga (angol, német, spanyol, olasz, francia) képviselőivel.

Ezek közül valószínűleg egyedül a Premier League nem akarja tolni a kontinenstorna dátumát. A halasztást kérők elsődleges indoka, hogy a koronavírus miatt több bajnokság nem fog időben befejeződni, Olaszországban április 3-ig nem lehet sporteseményeket rendezni, sajtóhírek szerint hamarosan ez a döntés születhet Spanyolországban is.

Tovább súlyosbíthatja a helyzetet, ha már topjátékosok is lesznek a fertőzöttek között, aminek következtében komplett csapatok kerülhetnek karantén alá:

Tom Hanks és a Juventus védője is elkapta a koronavírust

A hollywoodi sztár, Tom Hanks és szintén színész felesége, Rita Wilson koronavírustesztje pozitív lett, mindketten karanténba kerültek - ezt maga Hanks közölte szerdán este az Instagramon. "Rita és én itt vagyunk, Ausztráliában. Kicsit fáradtnak éreztük magunkat, mintha meghűltünk volna, és fájtak a porcikáink is. Ritát időről-időre rázta a hideg.

Németországban és Franciaországban egyelőre vannak mérkőzések, de zártkapusak, az angol élvonal menetrendszerűen üzemel, de már ott is maradtak el meccsek a koronavírus miatt, például a tegnapi City-Arsenal rangadó.

Az UEFA utolsó hivatalos közlése még arról szólt, hogy nem lesz halasztás:

Így érinti a nyári futball Eb-t a koronavírus

A 2020-as Eb június 12-én elkezdődik Rómában - így reagált az Európai Labdarúgó Szövetség a nyári labdarúgú Európa-bajnokság elhalasztásával kapcsolatos sajtóhírekre. A szervezet szerint a tervezett menetrendet nem kell módosítani, ugyanakkor figyelemmel követik a koronavírus-járvány terjedését, szorosan együttműködnek a helyi és a nemzetközi hatóságokkal.