Öt fertőzött a Valencia focicsapatában

Öt fertőzött a Valencia focicsapatában

A Valencia labdarúgócsapatának öt tagja fertőződött meg koronavírussal – jelentette be vasárnap a klub. A közlemény szerint az első csapat stábjából és játékosai közül az érintettek jól vannak, és otthon tartózkodnak.

A spanyol élvonal futballistái közül már több klubnál rendeltek el karantént, elsőként Ezequiel Garay, a klub világbajnoki ezüstérmes argentin védője közölte vasárnap, hogy elkapta a koronavírust. A 33 éves játékos az Instagramon azt írta: kétségkívül rosszul indult számára az esztendő. Február elején keresztszalag-szakadása miatt műtötték, ezúttal pedig az egészségügyi hatóságok iránymutatását követve házi karanténba vonul.

A Valencia kettős vereséggel búcsúzott a bergamói Atalantával szemben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Milánóban február 19-én, még a sporteseményeket érintő korlátozásokat megelőzően, majd Valenciában, immár zárt kapuk mögött találkoztak a csapatok. Egy héttel az első mérkőzés után lett pozitív a koronavírustesztje egy valenciai rádiósnak, aki a helyszínről tudósított.

Spanyolországban eddig mintegy 6400 fertőzöttet regisztráltak, a járvány 196 halálos áldozatot követelt.

(MTI)