Ritkítják a budapesti tömegközlekedést

Ritkítják a budapesti tömegközlekedést

Március 19-től tanszüneti menetrend szerint indulnak a járatok Budapesten, közölte a BKK hétfő este.

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként március 16-tól, hétfőtől ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók. A döntéshez kapcsolódóan – tekintettel a számos fővárosi cégnél elrendelt home office munkavégzés miatti forgalomcsökkenésre is – március 19-től,

csütörtöktől a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, így a reggeli és a délutáni csúcsidőben 10 százalékkal csökken a járművek száma.

A budapesti utasforgalom csak a diákok távolmaradása miatt közel 35 százalékkal apadhat – mutatott rá a közlekedési vállalat, hozzátéve, hogy miként a BKK már korábban is közölte, kiemelt figyelemmel kíséri a fővárosi közösségi közlekedés kihasználtságát.

A március 16-a, hétfő reggeli tapasztalatok szerint a járatok kihasználtsága jelentősen csökkent, a járművek 20-40 százalékos telítettséggel közlekedtek.

A tanítási időszakban megszokottnál mintegy 10 százalékkal kevesebb járatindulás lesz, és ez körülbelül 200 fővárosi járművet és járművezetőt tud tehermentesíteni az átmeneti időszakban.