Fejenként több mint tízmillió forint sporttámogatás jut egy felcsútira

Fejenként több mint tízmillió forint sporttámogatás jut egy felcsútira

Ez 240-szer több, mint amennyi TAO-pénz egy átlag magyarnak jut.

Orbán Viktor faluja az ország sportfővárosa: nemcsak az egy főre jutó támogatásban magaslik ki, de abszolút összegben is előzi Győrt, Debrecent, Miskolcot, Székesfehérvárt - írja a a 24.hu.

Egy felcsútira 10 783 215 forint, míg egy átlag magyarra csak 44 387 forint támogatás jutott az Orbán-kormány sporttámogatásának nagy részét adó taóból.

Ez azt jelenti, hogy – mind a hat látványsportágat és az összes tételt figyelembe véve – egy főre vetítve 240-szer annyi közvetett állami támogatás érkezett Orbán Viktor falujába, mint amennyi az egy főre jutó országos átlag.

A Jobbik a kórházak támogatására kötelezné a magyar futballklubokat

Javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a Jobbik országgyűlési képviselője, Rig Lajos annak érdekében, hogy minden olyan klub, amely TAO-támogatásban részesül, minden mérkőzés után, üres székenként 500 forint támogatást fizessen az általa kiválasztott egészségügyi intézménynek. A javaslat szerint a labdarúgás rendkívüli módon megemelt költségvetési támogatásai nem eredményezik a nézők számának növekedését.

A lap megnézte, hogy Orbán Viktor szülőfaluját mely települések követik. Így a sorrendben második a Győr-Moson Sopron megyei Lipót (568 858 forint fejenként, 759 lakos) és a Balaton-felvidéki Felsőörs (448 621 forint/fő, 1812 lakos) követi a dobogón, de a különbség itt is majdnem hússzoros a miniszterelnök faluja javára. Első városként a sorban Balatonfüred a negyedik (411 830 forint/fő, 13 768 lakos).

Arra persze a potál is felhívja a figyelmet, hogy a nagyobb városok azért nincsenek az élmezőnyben, mert a társasági adókedvezménynek köszönhetően sok infrastrukturális beruházás készült el (sportcsarnokok, uszodák, jégpályák), az ezekre fordított százmilliók, milliárdok pedig értelemszerűen egy főre vetítve nagyobb értékét hoznak ki azokon a kisebb lakosságszámú településeken, ahol megvalósult egy-egy építkezés. 

Persze így sem áll rosszul az 50 ezer lakosúnál népesebb városok közül Eger (109 852 forint/f8, 53 091 lakos), Veszprém (109 059 forint/fő, 56 361 lakos) és Székesfehérvár (108 933 forint/fő, 97 190 lakos).

További részleteket a 24.hu-n olvashat.