Továbbra is idős emberek osztják a Lokált Budapesten

Továbbra is idős emberek osztják a Lokált Budapesten

Úgy tűnik, a Lokál nevű ingyenes kormányzati propagandakiadvány kiadóját még nem érte el a hír, hogy az idős emberek a koronavírus fokozott kockázatának vannak kitéve, ugyanis egy szerda reggeli fotó alapján Budapest több pontján továbbra is idős emberek osztogatják az újságokat.

Az erről készült fényképet Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke készítette és tette közzé Facebook-oldalán.

Az Alfahír megkeresésére Keresztesy megerősítette, hogy a képet a Nyugati téri aluljáró metrólejáratánál készítette kora reggel, de hasonlóan idős embereket látott lokálos kabátban a villamosmegállóban és a Jászai Mari téren is.

„Elhiszem, hogy ilyenkor is fontos a nép hülyítése, de azért lenni kellene valami fontossági sorrendnek. Az oligarchák meg nyugodtan kifizethetnék azt a kis nyugdíjkiegészítést ilyenkor is...”

– írta posztjában Keresztesy.

A fővárosban szintén, úgynevezett „rikkancsok” által terjesztett újság, a Pesti Hírlap már hétfőn közölte, hogy a járványra való tekintettel leállítják a kézi terjesztést és maradnak az önkiszolgáló tárolóknál.

Lapunk levélben érdeklődött a Lokál szerkesztőségénél az üggyel kapcsolatban, amint válaszolnak, beszámolunk róla.