Az osztrák kormány 38 milliárd eurós segélycsomagot hirdet a munkahelyek megmentésére

Az osztrák kormány 38 milliárd eurós segélycsomagot hirdet a munkahelyek megmentésére

Az osztrák kormány 38 milliárd eurós segélycsomagot hirdet a munkahelyek megmentésére - jelentette be szerdán Sebastian Kurz kancellár az MTI szerint.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk , hogy megakadályozzuk a tömeges munkanélküliséget

- hangsúlyozta Kurz. A kormányfő kifejtette, hogy a korábban meghirdetett négymilliárd eurós sürgősségi segélyen túl kilenc milliárdot szánnak a garanciákra és a hitelekre, 15 milliárdot a "különösen erősen sújtott" ágazatok számára, tízmilliárdot pedig az adóhalasztásokra. Ez "szükséges és igazságos" - szögezte le Kurz. Arról is beszélt ugyanakkor, hogy a kormány által a koronavírus-járvány miatt meghirdetett anyagi segítségnyújtás minden vállalkozás számára elérhető.     

A román kormány átvállalta a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak segélyezését

Romániában a kormány átvállalta a koronavírus-válság miatt bajba jutott munkáltatóktól a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak segélyezését. Az erről szóló, szerda éjjel elfogadott sürgősségi rendeletről csütörtökön számolt be Ludovic Orban miniszterelnök. A munkatörvénykönyv szerint a munkaszerződés felbontása nélkül ideiglenesen kényszerszabadságra küldött alkalmazottaknak havi bruttó bérük legalább 75 százalékát kell fizetnie a munkáltatónak.