Bántalmazta volt barátnőjét, majd lövöldözött egy részeg férfi

Bántalmazta volt barátnőjét, majd lövöldözött egy részeg férfi

Gáz-riasztó pisztollyal lövöldözött, majd ittasan szenvedett balesetet a keszthelyi férfi, akit Kehidakustányban volt barátnője jelentett fel - írja a Police.hu.

A vád szerint a volt barátnő tett bejelentést a rendőrségre, hogy megjelent nála egykori párja, aki többször arcon ütötte, és a veszekedés során egy lőfegyverrel vagy annak utánzatával a levegőbe lőtt. A helyszínen megjelentek a rendőrök, és a lövöldöző férfi távozási útvonalának ellenőrzése során felfigyeltek a keresett Volvo típusú gépkocsira, melyet a garázda férfi vezetett. A sofőr a rendőröket észlelve letért az úttestről és egy jelzőtáblát kidöntve a vízelvezető árokban állt meg.

A zalaszentgróti rendőrök a még járó motorú gépkocsiból kiszálló férfit elfogták, majd megtalálták az elkövetéshez használt forgótáras gáz-riasztó pisztolyt is. Mivel felmerült a gyanúja, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezért vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, majd annak pozitív eredménye miatt további mintavételre előállították. A férfit a nyomozók garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az elkövetéshez használt gáz-riasztó pisztolyt lefoglalták.

.