Tragikus: újabb 427 halott és 5322 új fertőzött Olaszországban, több áldozatuk van Kínánál

Tragikus: újabb 427 halott és 5322 új fertőzött Olaszországban, több áldozatuk van Kínánál

Az elmúlt huszonnégy órában 427-tel 3405-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatója szerint.

Eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma összesen 41 035-re nőtt.

Az olaszországi halottak száma ezzel immár meghaladta a járvány következtében Kínában elhunytakét.

A diagnosztizált fertőzöttek száma

egy nap alatt 5322-vel emelkedett,

ez az eddigi legmagasabb szám, de a mostani adatok Campania tartomány szerdai számait is tartalmazzák. A gyógyultak száma 4440.

A halottakat és gyógyultakat nem számolva a jelenlegi 33 190 betegből több mint 14 ezer van házi karanténban. A kórházban kezeltek nyolc százaléka van intenzív osztályon.

Mint nap közben már beszámoltunk róla, Bergamoból már az olasz hadsereg szállítja el a holttesteket, mert nincs hova rakni őket.

A Lombardiába érkezett kínai orvoscsoportot vezető Szun Csuo-peng, a kínai Vöröskereszt vezetője milánói sajtótájékoztatóján kijelentette, az olaszországi utcákon még mindig túl sok ember mozog.

"Le kell állítani minden gazdasági tevékenységet és mindenki mozgását, mindenkinek karanténban kell maradnia (..) nincsen második választás az élni akarásra!"

- mondta a kínai orvos.

Olasz kutatók úgy vélik, a naponta közölt számok nem felelnek meg a valós adatoknak, mivel valójában százezerre tehető a tünetmentes vagy kevés tünetet mutató, de fertőzött olaszok száma.