A bergamói polgármester inkább hazahívta lányait Angliából, annyira rosszul reagált a brit kormány a vírusra

A bergamói polgármester inkább hazahívta lányait Angliából, annyira rosszul reagált a brit kormány a vírusra

Giorgio Gori, a koronavírus-járvány egyik olaszországi epicentrumának, Bergamónak a polgármestere annyira rossznak tartotta a brit kormány reakcióját a vírusra, hogy inkább hazarendelte lányait Angliából, mert úgy gondolta, hogy még Olaszországban is nagyobb biztonságban lesznek - írja a Guardian.

Gori nem értette, hogy a brit kormány először miért nem akarta megvédeni állampolgárait. Boris Johnsonék a nyájimmunitással próbálkoztak, ami azt jelenti, hogy hagyják elszabadulni a vírust, így a társadalom jelentős része immunissá válhat. Később a londoni kabinet asztalára került egy szakértői jelentés, amiből egyértelművé vált, hogy ez nem túl jó ötlet, ezért azóta szigorú intézkedéseket vezettek be:

Nagy-Britanniában kijárási korlátozásokat vezettek be

A briteknek ezentúl csak a legszükségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat az új koronavírus-járvány megfékezése végett - jelentette be hétfő este Boris Johnson miniszterelnök az MTI szerint. Az intézkedés azonnali hatállyal érvénybe lépett, de három hét múlva felülvizsgálják, és ha lehetséges, enyhítik a korlátozások szigorát.