Tábori kórházat építettek a katonák a Szent László udvarán

Tábori kórházat építettek a katonák a Szent László udvarán

Egy nap alatt állítottak fel tábori kórházat, sátorrendszert a katonák a budapesti Szent László Kórház udvarán - írja a honvedelem.hu.

Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában beszélt arról, hogy a katonák a kórház udvarán segítettek egy egészségügyi létesítményt felépíteni.

A honvedelem.hu cikkében azt írják: a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel hétfőn és kedden a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakállománya debreceni, hódmezővásárhelyi és szolnoki katonákkal kiegészülve - a kórház megsegítése céljából - telepítette a Role-1 típusú tábori sátorrendszert.

Tábori ágyakkal van tele a Hungexpo egyik pavilonja

Címlap Tábori ágyakkal van tele a Hungexpo egyik pavilonja Szerkesztőségünkhöz is eljutott egy fotó, amelyen az látszik, hogy a Hungexpo egyik pavilonjában tábori ágyak sorakoznak, Az Index megkereste az üzemeltetőt és kiderült, hogy a G-pavilont tényleg egészségügyi ellátóhelynek készítik elő.

A cikk szerint Kopcsó István, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke hangsúlyozta, hogy olyan modern sátorrendszert állítottak fel, amely rugalmasan alakítható a feladatellátáshoz szabva. Kiemelte, hogy a járvány jelenlegi fázisában a sátor nagyon jól használható betegek előosztályozására. Lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül kerüljenek az ellátásuk szempontjából legoptimálisabbnak számító helyre.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/qP53wCE6Bik.jpg?itok=rOkx-PWv","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=qP53wCE6Bik&feature=emb_title","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A telepített sátorrendszer ellenáll akár óránkénti száz kilométeres erősségű szélnek is, hűtő-fűtő rendszere pedig az üzembe helyezése után tíz perccel már biztosítja a megfelelő munkafeltételeket.

A Magyar Honvédség egészségügyi állománya a Honvédkórház, valamint az alakulatoknál szolgálatot teljesítő szakemberek munkájával jelentős szerepet vállal a járványügyi feladatrendszerből

- fogalmaznak a honvedelem.hu cikkében.

(MTI nyomán)

226-ra emelkedett a fertőzöttek száma - elhunyt egy brit beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, továbbá elhunyt egy brit beteg - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra kedden feltett közleményben. Ez a tegnapi számhoz képest 39-cel több beteget jelent. A brit állampolgár halálával tízre nőtt a koronavírusban meghaltak száma.