A Jobbik után a kormány is telefonos tájékoztatást indít

A Jobbik után a kormány is telefonos tájékoztatást indít

A Jobbik tegnap közleményben tudatta, hogy tájékoztató kampányt indítottak segítve a koronavírus elleni védekezést. A párt az intézkedést azzal magyarázta, hogy a kormány több ízben jelezte, vannak olyan szavazók, akiket az ellenzék tud jobban megszólítani. Ennek megfelelően most telefonon keresztül hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, hogy ezáltal is lassítsák a vírus terjedését.

A hívásban hangsúlyozzák azt is, hogyan tudná a kormány hatékonyan védeni az embereket szűrővizsgálatok, védőfelszerelések biztosításával, valamint a bajba jutott magyar emberek anyagi támogatásán keresztül.

Rámutatnak, hogy céljuk a koronavírus elleni küzdelemben az összefogás, amelyhez Orbán Viktor együttműködését is kérik, kiemelve, hogy ennek nem feltétele a korlátlan ideig tartó korlátlan hatalom megadása.

Épp hogy csak elindult az ellenzéki párt tájékoztató kampánya, a kormány is észbe kapott. Vasárnap Dömötör Csaba államtitkár bejelentette, hogy kormányzati telefonos tájékoztató kampányt indítanak.

Közleménye szerint a kormány átfogó tájékoztató akciót indított annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár értesüljön a kijárási korlátozás legfontosabb részleteiről. A kabinet televíziós kisfilmek, külterületi plakátok és internetes videók közzétételén túl telefonhívások segítségével is megkeresi a magyar állampolgárokat.

A kormány ezekben a hanghívásokban arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus már az ország bármely pontján jelen lehet, ezért tovább kell csökkentenünk a személyes érintkezések számát. A lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni.

A kabinet arra is felhívja a figyelmet, hogy a 65 évnél idősebb állampolgárok csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerboltokat, piacokat és gyógyszertárakat, és ezeken a helyeken ebben az időszakban mások nem tartózkodhatnak. A hanghívásban az is elhangzik, hogy ezek a szabályok a járvány lelassítását célozzák - közölte Dömötör Csaba.