Nyolc koronavírussal fertőzöttet diagnosztizáltak a nagymágocsi idősotthonban

Nyolc koronavírussal fertőzöttet diagnosztizáltak a nagymágocsi idősotthonban

Müller Cecília újságírói kérdésre az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a nagymágocsi idősek otthonából nyolc személyt szállítottak át a szentesi kórházba, miután a tesztelés kimutatta náluk a koronavírus-fertőzést.

Az idősek otthonában megjelent fertőzésre véletlen folytán derült fény. Egy beteget esés okozta trauma miatt szállítottak az otthonból a kórházba, ahol belázasodott, ezért elvégezték rajta a tesztet, ami pozitívnak bizonyult. A járványügyi vizsgálat során megvizsgálták az idősek otthona többi gondozottját - 286 ápolt van az intézményben – és az ápolókat is. Utóbbiak között nem találtak fertőzöttet, azonban a bent lakók közül hét személynek lett pozitív a tesztje. Őket a szentesi Bugyi István Kórházba szállították.

Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere közölte, hogy az idősotthonban már március 8. óta látogatási tilalom van érvényben, kiemelve, hogy "a település lakókörnyezetében nincs diagnosztizált vírussal fertőzött személy, tehát Nagymágocs nem gócpont, nem fertőzött terület". Ezzel nyugtatva a lakosságot.

Szabó Zoltán Ferenc szentesi polgármester szintén a településen élőket nyugtatta tájékoztatásával, miszerint a helyi kórház főigazgatójának szentesi fertőzöttről továbbra sincs tudomása, „minden koronavírussal fertőzött személy ugyanarról a településről, ugyanabból a környezetből érkezett a szentesi kórházba.”