Vibrációs döngölő után kerékpárt akart lopni, de mindkétszer lebukott egy paksi férfi

Vibrációs döngölő után kerékpárt akart lopni, de mindkétszer lebukott egy paksi férfi

Újabb bűncselekményt követett el egy 22 éves férfi, aki egy vibrációs döngölő után egy kerékpárt próbált eltulajdonítani - írja a police.hu.

A rendőrség honlapja szerint egy paksi nő tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki a városban levő cégük telephelyéről 2 hét ezelőtt ellopott egy vibrációs döngölőt. A rendőrség egy 22 éves helyi férfit gyanúsított a bűncselekménnyel, akit ki is hallgattak lopás vétség megalapozott gyanúja miatt. Az elkövető elismerte a bűncselekményt. Elmondta, hogy a döngölőt egy ismerősének adta el. A rendőrök az ellopott értéket lefoglalták, és visszaadták a sértettnek.

Kedd reggel aztán bejelentés érkezett, hogy egy ismeretlen férfi Paks főutcáján kerékpárral közlekedve – annak lendületét kihasználva –, ki akart rabolni egy helyi idős asszonyt, oly módon, hogy a kezéből a táskát kitépje. A nő ellenállt, így az elkövető nem jutott az értékekhez. Az ismeretlen férfi ezt követően elmenekült a helyszínről.

A sértett az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyosan megsérült.

.

A szemtanúk, a járőrök és a nyomozók együttműködésének köszönhetően alig fél órán belül a városban elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves helyi férfit. A rendőrök elszámoltatták és gyanúsítottként hallgatták ki rablás bűntett kísérlet és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az elmúlt hónapokban a fentieken túl további három alkalommal követett el lopást. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását.