Jobbik: az autógyárak gyártsanak lélegeztetőgépeket, így még a munkahelyek is megmaradnak

Jobbik: az autógyárak gyártsanak lélegeztetőgépeket, így még a munkahelyek is megmaradnak

A kormány kezdjen tárgyalásba a hazai járműgyártókkal arról, miként kezdhetnék meg lélegeztetőgépek előállítását ezek az üzemek - szorgalmazta pénteki online sajtótájékoztatóján Nunkovics Tibor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus szerint külföldi példák alapján kellene ilyen módon enyhíteni a járvány és a nyomában járó válság következményeit.

Hangsúlyozta: az elmúlt évtizedekben rendkívül fontos nemzetgazdasági ágazattá vált a járműgyártás,

"ha ezek a cégek megállnak, akkor bizony komoly bajokra lehet számítani".

Nunkovics Tibor kiemelte: az általa javasolt váltással a járműgyártók is elkerülhetnék üzemeik teljes leállását, ráadásul olyan terméket állítanának elő, amire a magyar állam biztosan vevő lenne, ez pedig egyszerre szolgálná a munkahelyek megtartását és az egészségügy érdekeit.

Nunkovics Tibor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatót tart, melynek témája: Munkát a dolgozóknak, lélegeztetőt a betegeknek!

Közzétette: Jobbik Magyarországért Mozgalom – 2020. április 3., péntek

Ahogy az ismert, az Orbán-kormány továbbra sem nyújtott be megoldási javaslatot azon tízezrek számára, akik a járvány okozta gazdasági válság miatt vesztették el a munkájukat, megélhetésüket, dacára annak, hogy a legtöbb európai ország kompenzálja a kieső béreket. A Jobbik már jó ideje bemutatta a Magyar Munkahelyvédelmi Alap elnevezésű kezdeményezését, amely költségvetési forrásból nyújtana segítséget a bajbajutottakon.

(MTI)