Érdemi segítséget követelnek a hazai áruszállítóknak

Érdemi segítséget követelnek a hazai áruszállítóknak

Állami mentőövet követel a közúti árufuvarozóknak a Jobbik. Ander Balázs, a párt alelnöke online sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy a koronavírus okozta válság tönkre teheti a magyar cégeket, miközben a szomszédos országban érdemben is megvédik a közúti árufuvarozókat.

A jobbikos politikus emlékeztetett, hogy a kormány az áruszállításra hivatkozva továbbra is ezermilliárd forintot költene a Budapest-Belgrád vasútszakasz felújítására, miközben csaknem ugyanennyit szánnak a koronavírus elleni védekezésre.

A politikus szerint a vasúti beruházásból 300 milliárd forintnyi munkát vállalhat Mészáros Lőrinc, de ha az áruszállítás valóban fontos lenne a kormánynak, akkor mindent megtennének a fuvarozók védelme érdekében.

A Jobbik azt tartaná fontosnak, hogy a kormány ne csak a haverok gyarapodására figyeljen oda, hanem erre a stratégiai ágazatra is.

Ander Balázs szerint a százezres fuvarozóállomány 40%-kal csökkenhetett a válság kitörése óta, miközben a környékbeli országok megfelelő módon támogatták a saját cégeiket. Emiatt az a veszély fenyeget, hogy a belföldi fuvarozás külföldi cégek kezébe kerülhet, ez pedig megengedhetetlen.

A kormány védje meg azokat, akik lélegeztetőgépen tartják az országot! Ander Balázs online sajtótájékoztatója. #jobbik #anderbalázs

Posted by Jobbik Magyarországért Mozgalom on Saturday, April 4, 2020