A Fidesz szerint szégyen, hogy az ellenzéknek nem tetszik az, hogy az önkormányzatoktól is elvesznek forrásokat a járvány miatt

.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljutott közleményében úgy fogalmazott, hogy

"egészen megdöbbentő az ellenzék viselkedése a koronavírus-járvány alatt."

A kormánypárt közleménye szerint, "miközben Európában tízezrek halnak meg és Magyarországon is bármikor beléphetünk a tömeges megbetegedések szakaszába, ők mégis ugyanazokat a politikai játszmákat játsszák, mint mindig".

A járvány miatt veszélyben van a magyar emberek élete, veszélyben van több százezer magyar ember munkája. Az egészségügyi védekezés és a munkahelyek védelme sok százmilliárdos ráfordítást igényel, és "még előttünk a neheze" - fejtették ki

A Fidesz hangsúlyozta, "elképesztő, hogy ezt az ellenzéki pártokon kívül mindenki látja és megérti". "Ők mégis csak azzal vannak elfoglalva, hogy az ellenzéki polgármesterek és az ellenzéki pártok hogyan húzhatnák ki magukat a kölcsönös teherviselésből, a közös feladatokból - közölte a kormánypárt. Hozzátették: a "járvány közepette is a politikai támadásokkal vannak elfoglalva, meg azzal, hogy nehezítsék a védekezést".

"Szégyen"

- zárta közleményét a Fidesz.

"Az önkormányzatokat nem sarcolni, hanem támogatni kellene"

A Jobbik szerint a települések sarcolása helyett az állami és uniós pénzekből meggazdagodott kormányközeli oligarchákat kéne bevonni a közteherviselésbe. Mint ismert, szombaton Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy gépjárműadó még önkormányzatoknál maradt részét is elvonja az állam a védekezésre hivatkozva.