Karácsony Gergely szerint rémhírt terjesztett a fővárosról a fideszes média

Karácsony Gergely szerint rémhírt terjesztett a fővárosról a fideszes média

Politikai támadást indított a lakájmédia a Fővárosi Önkormányzattal és a fenntartásában álló Pesti Úti Idősek Otthonával szemben 

- írja a saját közösségi oldalán Budapest főpolgármestere, aki szerint a hétvégén több, a kormányhoz hű médium csúsztatásokra és hazugságokra épülő cikkeket, híradásokat közölt. 

"Hazudtak az intézmény higiéniai állapotáról. Arról, hogy hogyan követte a teszteredményeket a járványügyi zárlattal kapcsolatos döntés. Hazudtak egy idős asszony halálának okáról, és megtévesztették a közvéleményt azzal kapcsolatban, hogy kinek a feladata a beteget ellátó kórház tájékoztatása koronavírussal fertőzött lakó esetén" - fejtette ki Karácsony Gergely, hozzátéve: az eljárásrend szerint a kórházak maguk végzik a tesztelést, az eredményről pedig az operatív törzs is azonnal információt kap, így véleménye szerint abszurd a fővárost bármilyen információ visszatartásával vádolni.

A főpolgármester szerint 

minden nyilvánosságra hozott valós információ segíti a küzdelmet, minden politikailag motivált hazugság pedig veszélyezteti.

Karácsony Gergely leszögezte, hogy nem azért álltak a nyilvánosság elé a Pesti Úti Intézmény, majd a Rózsa utcai Intézmény ügyével, mert az egész országban csak ezekben az otthonokban történt megbetegedés, hanem azért, mert hiszik, hogy az információ most akár életeket menthet.

"Nincs helye a hallgatásnak, a kozmetikázásnak, de a hazugságnak legkevésbé!"

Az általa lakájmédiának nevezett fideszes sajtóorgánumoktól helyreigazítást kértek. Hozzátéve, hogy megtehették volna azt, hogy a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve, rémhírterjesztőkként, börtönnel fenyegetik a propagandistákat, de nem tették, mert ezzel a törvénnyel nem értenek egyet. Karácsony Gergely szerint azonban az igazmondást – amiről sokan teljesen leszoktak – most élet-halál kérdés, ezért komolyan kell venni.