15 koronavírus-fertőzött lehet az úszóknál

15 koronavírus-fertőzött lehet az úszóknál

A magyar úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba a Sport TV-nek úgy nyilatkozott, hogy összesen körülbelül 15 úszónak és edzőnek lett pozitív a koronavírustesztje.

Ahogy korábban írtuk: Kapás Boglárka és Kozma Dominik is bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. Rögtön utánuk Horváth Dávid és Bohus Richárd is elismerte, hogy fertőzött. 

Sós Csaba a Sport TV Mai Helyzet című műsorában arról beszélt, hogy összesen körülbelül 15 úszónak és edzőnek lett pozitív a koronavírustesztje.

„Ilyenkor a kötelező kéthetes karantén van, amire gyakorlatilag az összes válogatott úszót kötelezte a szövetség. Pontos számot én sem tudok. Annyit tudok, hogy olyan 15 körül lett a pozitív eredmény, és közel 100 vizsgálatot végeztek el, nemcsak a versenyzőket, hanem az edzőiket is tesztelték” 

– jelentette ki Sós Csaba hozzátéve, hogy a sportélet nyilván meg fogja „sínyleni” a leállást, ugyanakkor a magyar sportolók nem kerülnek hátrányba ellenfeleikhez képest annak ellenére sem, hogy a felkészülést félbe kellett szakítaniuk.

A szakember szerint az első, várhatóan magyarországi versenyeken fog kiderül majd, mennyire is viselték meg a történtek az úszókat, ám mivel élsportolókról van szó, az úszókapitány szerint „az átlagemberhez képest jobban fognak reagálni”. 

Koronavírus-fertőzött lett Kapás Boglárka, de teljesen tünetmentes

Kapás Boglárka saját közösségi oldalán közölte, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. A magyar világbajnok úszó leszögezte, hogy jól érzi magát, tünetmentes, egyelőre házi karanténban van. A 26 esztendős úszó a saját közösségi oldalára feltett videóban beszélt arról, hogy a koronavírus-tesztje pozitív lett.