Koronavírus: 25 éves magyar áldozatról írnak Thaiföldön (frissítve)

Koronavírus: 25 éves magyar áldozatról írnak Thaiföldön (frissítve)

Frissítés: A Külgazdasági és Külügyminisztérium a bangkoki magyar nagykövetség beszámolója alapján arról tájékoztatta a 444-et, hogy

az érintett magyar állampolgár március 25-én súlyos motorbalesetet szenvedett. A kórházban aztán Covid-19 betegséget is diagnosztizáltak nála, ám halálát nem ez, hanem "a hivatalos szakvélemény szerint" a baleset során elszenvedett súlyos sérülések okozták.

Korábban írtuk:

Egy magyar állampolgár is életét vesztette a koronavírus-járványban Thaiföldön, írja a helyi sajtóra hivatkozva a 444.hu.

A lap szerint Phuketen már száz koronavírusos esetet tartanak nyilván, a részletes listán 88. esetként tartanak számon egy 25 éves magyar állampolgárt, aki a hírek szerint bele is halt a fertőzésbe.

A Thaiger beszámolója szerint a fertőzött magyar március 26-án betegedett meg, 35 közeli kapcsolatát is veszélyeztetettnek tartják, ezért keresik is őket a thai hatóságok.

A 444 felhívta rá a figyelmet, hogy egy másik helyi lap, a Newshawk Phuket híre szerint a férfi a közelmúltban műtéten is átesett.

Az oldal posztjában kiemelték a magyar férfi haláláról szóló értesülést: