Az Egyesült Királyságban ma 786 fő hunyt el, Johnson nincs lélegeztető gépen

Az Egyesült Királyságban ma 786 fő hunyt el, Johnson nincs lélegeztető gépen

A napi koronavírus-sajtótájékoztatón a betegséggel küzdő Boris Johnson kormányfőt helyettesítő Dominic Raab brit külügyminiszter azt mondta, hogy a miniszterelnök jó állapotban van, és segítség nélkül lélegzik. Később a Downing Street azt közölte, hogy a miniszterelnök az intenzív osztályon marad, de állapota „stabil” – írja a BBC.

„Ebben az időben minden gondolatunk és imánk a miniszterelnökkel, feleségével, Carrie-vel és a családjával van” – mondta Raab, aki hozzátette, biztos benne, hogy Johnson fel fog épülni, mert – mint fogalmazott – a kormányfő „egy harcos”.

A keddi napon az Egyesült Királyságban a koronavírusos kórházi halálozások száma 6 159-re emelkedett – ez rekordszintű,

napi 786-os növekedés,

miközben ez a szám hétfőn még csak439 fő volt.

Boris Johnsont vasárnap a koronavírus tartós tünetei miatt a közép-londoni középső St. Thomas kórházba szállították, majd hétfő este, miután a tünetek súlyosbodtak, átvitték az intenzív osztályra.

Koronavírus - súlyosbodott a brit miniszterelnök állapota

Ahogy korábban írtuk: Boris Johnson brit miniszterelnök a magas láza miatt kórházi ápolásra szorult, azonban a BBC értesülései szerint az ország kormányfőjének állapota súlyosbodott, ezért az intenzív osztályra szállították. A brit kormány szóvivője szerint a külügyminiszter, Dominic Raab helyettesíti majd. A brit kormányfő még március 27-én jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírustesztje.

Raab szerint a miniszterelnök lélegeztető készülék nélkül lélegzik.

A külügyminiszter a saját szerepét firtató kérdéssel kapcsolatban azt mondta, a miniszterelnök helyére áll, „amikor csak szükséges”, beleértve a „koronavírus-háború kabinetjének” napi üléseit is.

A Buckingham palota korábban azt közölte, a királynő üzenetet küldött Johnson családjának és élettársának, Carrie Symondsnek: gondol rájuk, és gyors felépülést kíván a miniszterelnöknek.