Busszal és mentővel szállították el a fertőzött Pesti úti idősotthon lakóit (fotók)

Pesti úti idősotthon
Pesti úti idősotthon

Legalább egy régi csuklós Ikarus busszal és több mentővel szállítottak el idős lakókat a fővárosi Pesti úti idősotthonból csütörtök délután.

Pesti úti idősotthon

Az Alfahír fotósa megörökítette, hogy az idős lakók egymás után, arcukat maszkkal fedve szállnak fel egy buszra. Őket teljesen, tetőtől talpig védőfelszerelésben lévő személyek irányították.

Pesti úti idősotthon

Az idősotthon lakói közül a jobb egészségügyi állapotban lévőket busszal vitték, ugyanakkor többeket mentővel szállítottak el.

Pesti úti idősotthon

Az Alfahír megkeresésére Skultéti József, a Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonának intézményvezetője azt mondta, a fenntartó utasítására az ügyben csakis a fővárosi önkormányzat sajtóirodája reagálhat a sajtómegkeresésekre. Ők azonban telefonon elérhetetlenek voltak.

Pesti úti idősotthon
Pesti úti idősotthon

Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak az otthonban - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília a nap folyamán személyesen is átvizsgálta az idősotthon körülményeit.