Tao-támogatást igényelhetnének az egészségügyi intézmények is egy ellenzéki javaslat alapján

Tao-támogatást igényelhetnének az egészségügyi intézmények is egy ellenzéki javaslat alapján

A parlamenti ellenzéki pártok határozati javaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy a tao-támogatásokat terjesszék ki az egészségügyi intézményekre. 

A javaslattal szeretnék 

a társasági adónak – a koronavírus (COVID-19) okozta humánjárvány miatt az egészségügyi ellátórendszer megerősítése céljából – az állami fenntartású egészségügyi intézmények számára történő felajánlás lehetőségének megteremtését. 

A határozati javaslat értelmében a társasági adó felajánlások megszerzésére jogosult kedvezményezettek körét

az állami fenntartású egészségügyi intézményekkel bővítenék ki. 

A javaslat megírója, a korábbi olimpiai bajnok vízilabdázó Steinmetz Ádám volt, aki lapunknak elmondta, hogy a javaslatot azért szeretné benyújtani, mert az egészségügyi ellátórendszer évről-évre likviditási problémákkal küszködik. Éppen ezért meg kéne adni a cégek számára azt a lehetőséget, hogy a látványsport mellett az egészségügyi intézményeket is támogathassák. 

Fontosnak tartom, főleg a jelenlegi veszélyhelyzet idején, hogy megteremthessük a lehetőséget arra, hogy bővüljenek a rendelkezésre álló források az állami egészségügy számára is

- szögezte le a Jobbik országgyűlési képviselője. 

Hangsúlyozta, ez a javaslat nem a látványsportágak ellen szólna, hanem azt a célt szolgálná, hogy jelentős forrásokhoz juthasson hozzá az állami egészségügyi ellátórendszer is. 

Az önkormányzatokat megsarcolja a kormány, de a TAO-hoz továbbra sem nyúl

A 2011-ben bevezetett TAO révén több mint 1000 milliárd forint áramlott a sportba, ebből közel 800 milliárd forint Orbán Viktor szerelemgyermekéhez, a labdarúgáshoz került. Kedd reggel jelent meg az a kormányrendelet, amely összegezte, hogy a koronavírus-járvány miatt, mely helyekről vontak el forrásokat.