Üzenet Orbán Viktornak: „Gondolja újra, szabaduljon meg Kásler Miklóstól!”

Üzenet Orbán Viktornak: „Gondolja újra, szabaduljon meg Kásler Miklóstól!”

Ápolatlanul, ellátás nélkül, csak azért mert ragaszkodnak az elveikez, ne tegyék az utcára és ne küldjék úgy haza a betegeket, hogy otthon őket a családjuk nem tudja ellátni – szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt Lukács László György, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa egy szerdán publikált videójában.

A jobbikos parlamenti képviselő bírálta Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter lépéseit, többek között azt, hogy a kórházakban egységesen, rugalmatlanul kitűzték a 60 százalékos ágyfelszabadítást.

Az ellenzéki párt olyan járványügyi intézkedéseket kér, amelyek úgy alkalmasak a gyógyításra, hogy közben a többi betegnek se legyen ebből kára – magyarázta Lukács László György.

Lapunk is beszámolt arról a hvg.hu-s olvasói történetről, mely során a János kórházból az ágyak felszabadítása miatt olyan embert küldtek haza, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A Jobbik szerint a jelenlegi intézkedések helyett inkább a mobil járványkórházak irányába kellene elindulni.

Miniszterelnök úr, itt az esély, gondolja újra, szabaduljon meg Kásler Miklóstól – kérte Lukács László György a videóban, hozzátéve: ha a miniszterelnök korlátlan hatalmat akart, akkor a felelőssége is korlátlan lesz.