A Jobbik arról érdeklődik, hogy mire fordítja a kormány a párttól elvett pénzt

A Jobbik arról érdeklődik, hogy mire fordítja a kormány a párttól elvett pénzt

Jakab Péter írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz annak apropóján, hogy a kormány 50 százalékkal csökkenti a pártok állami támogatását, hogy így járuljanak hozzá a koronavírus elleni védekezéshez szükséges közös teherviseléshez.

A normatíva megcsonkítása – jóllehet nyilván alapvetően az ellenzéki pártok mozgásterét csökkenti – valójában a választópolgárokat, különösen az ellenzéki választópolgárokat hallgattatja el. Másképpen fogalmazva, Ön azt üzente ezeknek az embereknek: A Ti véleményetekre nem vagyunk kíváncsiak

- írja a Jobbik pártelnöke, majd így folytatja:

Különösen igaz ez a Jobbik választóira, akiket nem csak az elvonás, hanem az Állami Számvevőszék pártállami időket idéző eljárása is sújt, így a Párt egyetlen forint állami támogatásban sem részesülhet.

Jakab szerint a Jobbik szavazói fontosnak tartják a járvány elleni hatékony védekezést, tudni akarják, hogy a párttól elvont összeg hogyan hasznosult, ezért arra kéri a kormányfőt, hogy

tételesen és összegszerűen mutassa be, hogy pontosan mire fordítja a kormány a Jobbiktól a járványügyi helyzetre történő hivatkozással elvont támogatást! Továbbá tételesen és összegszerűen: Milyen eszközök kerültek beszerzésre a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól elvont 255,15 millió forintból?