Szijjártó Péter védőfelszerelés-szállítmányt kísért el Moldovába

Szijjártó Péter védőfelszerelés-szállítmányt kísért el Moldovába

Százezer egészségügyi maszkból és ötezer orvosi védőruházatból álló szállítmányt kísért el Moldovába Szijjártó Péter külügyminiszter keddi chisinaui villámlátogatásán.

A Moldovának nyújtott magyar segítségről a miniszter és hivatali kollégája, Oleg Tulea számolt be közös sajtótájékoztatóján, amelyet élőben közvetítettek Szijjártó Péter Facebook-oldalán.

Moldova a koronavírus-járvány elleni védekezésben segítségért fordult az Európai Unióhoz és külön Magyarországhoz két csatornán is: kétoldalú alapon és a  NATO keretben.

Miután Magyarország Kínából kapott sok millió védőfelszerelést, így abban a helyzetben van, hogy tud Moldovának is adni - mondta Szijjártó Péter.

"Egyértelmű volt, hogy pozitívan reagálunk erre a kérésre" - jelentette ki.

Orbánt is ellenőrizték hazafelé a reptéren, a Jobbik szerint most elmennie sem kellett volna

A moldovai hivatalos útjáról hazatérő Orbán Viktor miniszterelnök testhőmérsékletét is ellenőrizte a Liszt Ferenc-repülőtér egészségügyi személyzete csütörtökön. A kormányfő Facebook-oldalára feltöltött videón az látszik, hogy a maszkot viselő dolgozók először a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak, majd Orbán Viktornak a homlokához tartanak egy érintés nélkül működő hőmérőt, az eredményeket pedig nyugtázzák.