15 fertőzött egy zalaegerszegi idősotthonban

15 fertőzött egy zalaegerszegi idősotthonban

Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester Facebookon hozta nyilvánosságra, hogy a város múlt héten 650 teszttel elkezdte az intézmények átvizsgálását, pénteken volt az első pozitív eset, aki az egykori József Attila iskolában működő idősotthon lakója.

"Ezután a fenntartó önkormányzat, az intézmény vezetése és a népegészségügyi hatóság gyors és határozott lépéseket tett. A demens részleget izolálták, az idősek nem mozdulhattak ki a szobáikból, a dolgozóknak előírták a teljes védőfelszerelést (overall, arcvédő pajzs, maszk, kesztyű, stb), hétvégén pedig valamennyi ellátotton és dolgozón azonnali PCR tesztet végeztek el. Ennek eredményeként további kilenc idősnek és öt dolgozónak lett pozitív a koronavírus tesztje. A tíz idős kórházban van megfigyelés alatt, állapotuk kielégítő, van köztük több tünetmentes is. Az öt érintett dolgozó otthon van házi karanténban. Egyiküknek hőemelkedése van, másikuk köhög, hárman tünetmentesek. A pozitív tesztet produkáló dolgozók esetében kontakt kutatásra is sor kerül"

- írja a városvezető.

❗️ MEGUGROTT FERTŐZÉSSZÁM, MASZKVISELÉS, HÉTFŐI INFORMÁCIÓK (2020. április 27.) ❗️ Kedves Zalaegerszegiek! ✅ Egy héttel...

Közzétette: Balaicz Zoltán – 2020. április 27., hétfő