Musk felszabadítaná Amerikát, fasizmusnak tartja a kijárási korlátozásokat

Musk felszabadítaná Amerikát, fasizmusnak tartja a kijárási korlátozásokat

Elon Muskot érezhetően zavarja a koronavírus következtében kialakult új realitás, először ostobaságnak nevezte a pánikot, később a korlátozó intézkedések ellenére sem volt hajlandó csökkenteni a termelést a fremonti gyárban, de végül a megyei seriff közbeavatkozása után ez megtörtént. Mindezt sikerült megfűszereznie azzal a kamuhírrel, hogy a gyerekek immunisak a vírusra.

Musk ezután gyorsan átpozicionálta magát a megmentő szerepébe, a Tesla lélegeztetőgépeket vásárolt a ResMed cégtől, rátették a saját matricájukat, és elajándékozták azokat amerikai kórházaknak. Néhány szakértő viszont úgy nyilatkozott, hogy ezek nem is lélegeztetőgépek, hanem alvássegítő eszközök, amik ugyan tényleg könnyítik a légzést, de nem tudják átvenni teljes mértékben a lélegeztetést. Egyes orvosok odáig mentek, hogy szerintük nem érdemes kórházban használni ezeket, mert csak gyorsabban terjesztik a vírust.

Musk úgy reagált, hogy előre kiküldte a gépek specifikációit, és azt az információt kapta, hogy a kórházak átalakítják ezeket, hogy alkalmasak legyenek intenzív lélegeztetőgépes működésre, egyébként meg félinformációk alapján terjesztett álhírről van szó a Tesla- és SpaceX vezér szerint, sőt, újabb adományaiban már Medtronic gyártmányú, azonnal lélegeztetésre használható gépeket is szállít.

Fasizmus

Most a hvg.hu szúrta ki a CNN-en, hogy Musk szerint, ami a járvány kapcsán történik, az nem más, mint fasizmus, emberek bebörtönzése, szabadságuk alkotmányellenes megvonása, ellentétes azzal, amiért Amerika létrejött és aminek a bevándorló tömegeket köszönheti, egy másik üzenetben hozzátette: "Szabadítsuk fel Amerikát, most!". Musk később annyit finomított álláspontján, hogy a korlátozásokat tényleg csak fokozatosan kell feloldani.