Többször a kormányhoz fordultak, még válaszra sem méltatták őket

Többször a kormányhoz fordultak, még válaszra sem méltatták őket

A Jobbik szerint a kormánynak válság esetén azonnal stratégiai partnerséget kellene kötnie a nagyobb cégekkel, hogy ne fordulhasson elő olyan eset, mint a dunaújvárosi vasmű esetében.

"Az ellenzék rengeteg jobbító javaslatot tett már le az asztalra, hogy hogyan tudnánk élénkíteni, illetve megmenteni a magyar gazdaságot, ám sajnos a kormányzat ezeket mind elutasította"

- mondta Kálló Gergely csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Jobbik országgyűlési képviselője emlékeztetett: a kormány álláspontja szerint az ellenzék javaslatai egy segélyalapú társadalmat hoznának létre, míg az övék egy munkaalapú társadalmat. 

"Nincs ezzel semmi probléma, csak éppen a valósággal köszönőviszonyban sincsen"

- mondta Kálló, aki példaként a dunaújvárosi vasmű esetét hozta fel. Mint kiderült, a cégvezetés levelet írt a dolgozóknak, melyben leírják, hogy a válság miatt a nehézipar nehézségekkel kell, hogy megküzdjön, ami hatással lesz a fizetésekre is.

Ugyanakkor a levélből kiderült az is, hogy a cégvezetés már többször a kormányhoz fordult segítségért, ám 

még érdemi válaszra sem méltatta őket a munkaalapú Orbán-kormány.

"Egyet jegyezzünk meg ezzel a vállalattal kapcsolatban: Nemcsak Dunaújváros, nemcsak Fejér megye, hanem az egész nemzetgazdaság megérzi, hogyha valami probléma jelentkezik ennél a cégnél"

- folytatta a politikus, aki a Jobbik követeléseit ismertetve elmondta:

  • A kormány nyújtson segítséget, nyújtson vértámogatást azoknak a cégeknek, amelyek leálltak ugyan, de tovább foglalkoztatják a dolgozóikat, illetve
  • a vészhelyzeti protokoll esetén automatikus kössön stratégiai partnerséget a kormány a nagyobb cégekkel, ezáltal is könnyítve a problémák megoldását.