Elmarad a Sziget, a Balaton Sound és a Volt is

Elmarad a Sziget, a Balaton Sound és a Volt is

Gulyás Gergely bejelentése után, mely szerint augusztus 15-ig tilos marad 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani, érkeznek a fesztiválszervezők reakciói:

  • elmarad a Sziget, a Balaton Sound és a Volt
  • nem lesz Bánkitó Fesztivál és Fezen sem, de utóbbi szeptemberre meglepetéssel készül
  • a Fishing on Orfű új dátuma augusztus 26-29.

A Sziget fesztivál 1994 óta tartó történetében először fordul elő, hogy nem rendezik meg.     

"A mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat, ezért a megoldás kulcsa sincs a zsebünkben. Végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollegáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált"

- idézte a Sziget főszervezőjét az MTI-hez eljuttatott közlemény.    

Kádár Tamás szerint most mindenek előtt ki kell alakítani az elővételes jegyvásárlók számára az optimális megoldást, legyen szó a jegyek jövő évi felhasználhatóságáról, vagy a visszatérítés menetéről. A nemzetközi példákat elemezve minderre számos megoldás látott már napvilágot, vannak országok, ahol külön jogszabályokkal is támogatják, szabályozzák ezt a folyamatot.    

"Az biztos, hogy ez a precedens nélküli helyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, ezáltal az országnak is, rengeteg munkahely és cég sodródik veszélybe"

- tette hozzá a főszervező.    

Megjegyezte, hogy bár elindultak az egyeztetések a kormányzattal az esetleges segítségről, az iparágat érintő mentőcsomagról, és a különféle szakmai szervezetek régóta egyeztetnek többfajta vészforgatókönyvről, de konkrét eredményre még nem jutottak a fesztiválszervezők a döntéshozókkal.    

"Most az az elsődleges, hogy a vendégeink a lehető legkedvezőbb megoldást kapják, és jövő nyáron együtt élvezhessük ezeket a világszínvonalú fesztiválokat. Egyelőre türelmet kérünk, keressük a megoldást, azonban az biztos, hogy sokat jelentene, ha azok a látogatók, akik már megvásárolták elővételben a jegyet, ezt a jövő évi fesztiválra való befektetésként kezelnék"

- közölte Kádár Tamás.