A Jobbik szerint kapkod a kormány, "meg kell akadályozni, hogy a kórházak legyenek az újabb gócpontok"

A Jobbik szerint kapkod a kormány, "meg kell akadályozni, hogy a kórházak legyenek az újabb gócpontok"

Indokoltnak nevezte az egészségügyi intézmények újranyitását a Jobbik szakpolitikusa, ám kellő óvatosságot,

a koronavírus-járvány elleni védekezés eszközeinek biztosítását

kérte szombati online sajtótájékoztatóján.

Lukács László György arról beszélt, "a betegek egy része már jó ideje nem kapja meg a megfelelő ellátást", ami sokaknál állapotuk romlását okozhatta, de a kórházi ágyak az átszervezése után az egészségügy

"nem biztos, hogy el fogja bírni azt, hogy most ráengedik a betegeket".

Felvetette: lehet, hogy a lépés túl gyors,

"nem biztos, hogy megvannak azok a védekezéshez szükséges eszközök, amelyek szükségesek ahhoz, hogy biztonságos legyen a betegellátás".

Az ellenzéki politikus utalt arra: a betegeket és az egészségügyi dolgozókat is meg kell védeni a járványtól, megfelelően el kell látni őket védőfelszerelésekkel,

"meg kell akadályozni, hogy a kórházak legyenek az újabb gócpontok".

Lukács László György túlzottan rövidnek nevezte a szaktárca által a felkészülésre adott három napot, valamint hiányolta a döntést megelőző szakmai egyeztetéseket is.

Hétfőtől újraindulhat az egészségügy nagy része

Az Index értesülése szerint május 4-től újraindul Magyarországon az egészségügyi ellátások nagy része, így a háziorvosi és a fogászati ellátás, a szakrendelések, az egynapos ellátások, a transzplantációk és a magánszolgáltatások is. A lap egy levélre hivatkozik, amit Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter írt április 30-án az egészségügyi szolgáltatók vezetőinek.