"Képviselő, polgármester, kormánytag ne lehessen sportszövetség, sportklub döntéshozó testületének tagja!"

"Képviselő, polgármester, kormánytag ne lehessen sportszövetség, sportklub döntéshozó testületének tagja!"

Steinmetz Ádám a magyar sport napján: "Megengedhetetlen és elfogadhatatlan az a gyakorlat, ahogy a Fidesz átpolitizálja a sportot!"

"Sportot csinálni külön szakma – szerintem. Orbánék nyilván nem így gondolják. Megengedhetetlen és elfogadhatatlan az a gyakorlat, ahogy a Fidesz átpolitizálja a sportot! Az életnek még azt a területét is, ahol csak és kizárólag a teljesítménynek kellene számítania, nem pedig a párthoz való lojalitásnak. Magyarországon már alig találni olyan szövetséget, nagymúltú sportklubot, ahol az elnök vagy a főtitkár ne kötődne ezer szállal a jelenlegi hatalomhoz"

- fogalmazott a magyar sport napján Steinmetz Ádám, jobbikos országgyűlési képviselő.

Az olimpiai bajnok leszögezte:

"Képviselő, polgármester, kormánytag ne lehessen sportszövetség, sportklub döntéshozó testületének tagja!"

Steinmetz Ádám hangsúlyozta, a politikusok biztosítsák a feltételeket a minőségi munkához, de hadd csináljanak sportot azok, akik értenek is ahhoz. Megdöbbentőnek nevezte, hogy egy-egy hazai rendezésű világversenyen Magyarország Kormányának reklámtáblája megjelenhet a szponzorok között.

"Ennyi erővel minden egyes adófizető nevét és fényképét is kitehetnék, hiszen a verseny támogatása a mi pénzünkből valósul meg. Meg kell szüntetni a politikai kampányolást a sportversenyeken!"

- jelentette ki.

A jobbikos politikus szerint meg kell teremteni a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeit minden iskolában, ami a kormány dolga lenne, de a Fidesz inkább stadionokat épít tornatermek helyett.

"Átlátható finanszírozással fenntartható sportlétesítmények épüljenek, de csak ott, ahol magyarok élnek! Derüljön ki, mennyi pénz ment el TAO címén jó célra, és mennyi sportszakmailag haszontalanra! A világversenyek ügyében pedig nem ártana megkérdezni az emberek véleményét. Akkor talán rendezhetnénk olimpiát is"

- sorolta az aggályokat.

Steinmetz Ádám fontos célkitűzésnek nevezte, hogy sportszerető nemzetből sportoló nemzetté váljunk. Többen is sportolnak hazánkban, mint korábban, és ez nagyon jó, de sajnos az előbb említett okok miatt egyre többen ítélik el a sportot, ami viszont rendkívül rossz - tette hozzá.

"Hazánk, bár relatívan kis ország, 177 olimpiai aranyérmével, 151 ezüstérmével és 174 bronzérmével sportnagyhatalomnak számít a világon. Ezek a sikerek büszkeséggel töltik el a nemzetet, köszönet érte minden magyar sportolónak és szakembernek! Változtassunk, amíg nem késő! Éljen a Magyar Sport!"

- hangsúlyozta a Jobbik országgyűlési képviselője.